Hoppning
21 april 2014 12:39

Deusser leder i halvtid

Världscupfinalbanan i Lyon är lång och utmanande, tiden är en faktor i dagens första omgång. Efter första rundan leder Daniel Deusser med Cornet D'amour som ägs av Stephex Stables.

Deusser leder i halvtid
Storhoppande Cornet D´Amour med Daniel Deusser i ledning. Foto: Roland Thunholm

Eurexpo i Lyon rymmer 9000 personer och hallen är packad med hoppentusiaster. Banans maxtid är satt till 76 sekunder enligt assisterande banbyggaren och den stora utmaningen ligger i den ovanliga kombinationen trekombination följt av kombination med guldfärgade glesa räcken med 8,10 m emellan.

Till andra rundan går 20 ekipage efter att första omgångens resultat lagts ihop med den sammanlagda ställningen.

Malin Baryard Johnsson och H&M Tornesch 1042 kom in när de tre ryttarna före henne samtliga haft ett nedslag var. Tyvärr kom problemen redan på det svåra hinder fem, en oxer med blå välvd planka fram och vit bakbom. Det föll liksom en bom i den första kombinationen, sedan ytterligare två i trekombinationen och då valde Malin att tacka för sig. Efter sin ritt hade hon ingen riktig förklaring på vad som hänt.
– Ingen aning, han hoppade hinder ett till fyra fantastiskt men slutade sen att kämpa och gav upp, han försökte inte ens. Första och andra dagen kändes han mycket bra så jag vet inte vad som hände idag, sa Malin till Ridsports Cecilia Lönnell.

Dagens första felfria blev Nayel Nasser från Egypten på Lordan. Andra nollrundan satte säkra Katie Dinan på franskfödde Nougat du Vallet, högt över hindren och snabb.

McLain Ward med Rotchild klarade nollan med en knapp halv sekund till godo på maxtiden på 76 sekunder. När stjärnorna bland de tio sista ryttarna kom började de felfria rundorna komma. Marcus Ehning med Cornado NRW och Scott Brash med Ursula XII fick banan att se ut som en promenad i parken, lekande lätt.

Christian Ahlmanns chanser till avancemang med Aragorn Z sprack efter en vägran på 6A, det blev två rivningar och ett antal tidsfel. En fin runda från Maikel van der Vleuten med VDL Groep Verdi NOP toppades tyvärr med ett ynka tidsfel efter att de slutat på tiden 76,08 sekunder.

Beezie Madden rev med en stark Simon och Chiara knackade i en och annan bom men Ludger Beerbaum klarade hålla nollan och stärkte sin ställning inför omgång två. Pius Schwitzer och hans unga Toulago var i och kände på en del bommar men klarade sig ända tills hinder 11, en bred oxer på långsidan som föll hårt.

Daniel Deusser och Cornet D’amour glänste. Cornet Obolensky-sonen är försiktig och snabb, han rörde inte ett hinder och med bara 2 fel i bagaget blir Deusser och hans skimmel farliga inför omgång två.

Steve Guerdat och Nino des Buissonnets flög över hindren, högt högt, men till näst sista hindret blev det trångt. Ett galopsprång för nära inpå och frambommen på den maxade oxern föll. Steve Guerdat skapade ännu en gång dramatik.

Banan prepareras och omgång 2 med 20 ekipage börjar klockan 15:55.

Ställning
Banskiss omgång 1:
Live-resultat

Normal
0

21

false
false
false

SV
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normal tabell”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-language:EN-US;}

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden