Hoppning
20 augusti 2014 09:28

Dags för Lövstas hopputmaning

I morgon, torsdag, är det premiär för Lövsta Future Challenge Jumping. 164 ekipage är anmälda till första kvalet som går på Grevagården utanför Skövde.

Lövsta Future Challenge Jumping är öppen för 6-åriga hästar. Finalen går under Gothenburg Horse Show. I ett pressmeddelande berättar arrangören att 164 hästar är anmälda till första kvalet. Bland ryttarna finns Emelie von Essen, Stina Lillje, Peter Eriksson och Emma Emanuelsson. 

I morgon hoppar de unga hästarna en 1,20-klass och på fredag en 1,25-klass. På lördag höjd hindren ytterligare ett snäpp och blir 1,30. De fem bästa hästarna efter de tre tävlingsdagarna får en biljett till Göteborg dit de främsta hästarna från Svenskt Avels- och Sport Championat och utländska hästar  i samma ålder också är inbjudna.
– Den satsning vi nu gör på hoppning ligger i linje med Lövsta Stuteris vision att främja utvecklingen av svensk ridsport, såväl inom dressyr som hoppning, Vi är stolta över att kunna bidra till att unga hästar får möjlighet att skaffa sig värdefull rutin på högklassiga tävlingsplatser, säger Antonia Ax:son Johnson, ägare till Lövsta Stuteri, via pressmeddelandet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden