Hoppning
20 augusti 2014 10:34

Dreher uteslöts på grund av blod

Hans-Dieter Dreher diskvalificerades i Global Champions Tours omgång i London. Detta på grund av att hans häst Embassy II hade blod på ena sidan efter andra omgången.

Det var efter andra omgången av lördagens GCT-hoppningar som det upptäcktes att Embassy II hade blod på sidan där ryttarens skänkel ligger. Detta berättar Horse and Hound. 
– Hästen kom till den obligatoriska kontrollen av benskydd och det var uppenbart att den hade märken efter sporrarna på sidorna, säger Stephan Ellenbruck, ordförande i ground jury, till Horse and Hound. 

Ekipaget hade gjort två felfria rundor men fick inte fortsätta med omhoppningen. Hans-Dieter Dreher får också en muntlig varning efter händelsen.
– Efter vad vi kunde se på hästen och efter att ha studerat ryttaren under ritten finns det inget som tyder på att hästen har utsatts för våld, fortsätter Stephan Ellenbruck.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden