Hoppning
24 augusti 2014 08:35

Henrik knep sista placeringen och svensk seger på 1,45-höjder

(Uppdaterad) Henrik von Eckermann fortsätter att leverera. På fredagen blev han placerad på 1,50-höjder i Stephexmasters i belgiska Wolvertem.

Meetinget, som är trestjärnigt, har locka många VM-ryttare till en  kanske sista formkoll innan det är dags att åka till Normandie. Speciellt många VM-hästar finns däremot inte i stallarna.

Fredagens högsta klass gick som tidshoppning över 1,50-hinder. Henrik von Eckermann lyckades inte hålla nollan men tiden med Crespo höll till 16:e och sista plats i prislistan. Klassen fick nio felfria med tyske Marco Kutscher snabbast på Cornet´s Cristallo (val f -03 e Cornet Obolensky). Amerikanska Lauren Hough var trea med svenska Ohlala.

I torsdagens tvåstjärniga 1,40-klass var Erica Swartz placerad med Conisha van de Helle.

Uppdatering
Lördagen blev ännu bättre. Det gällde också 1,50-höjder och gick över två rundor. Trots fyra fel var Henrik med till den andra rundan, där nollan satt för Savita 2 och tiden höll till sjunde plats. Petronella Andersson med nio fel totalt för Entre Nous fick den 13:e och sista placeringen.

Petronella var däremot felfri i tidshoppningen på 1,45-höjder som hon vann med Quenndal de Lojou HDC (val f -04 e Le Tot de Semilly). Här var Jonna Ekberg nia med Freestyler. I en tvåstjärnig 1,40 var Erica Swartz placerad med två hästar.

Uppdatering II
Den sista tävlingsdagen blev det placering på 1,45-höjder för Erica Swartz och i 1,40-klassen för Henrik von Eckermann och Petronella Andersson.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden