Hoppning
27 augusti 2014 10:41

Linda har tappat Lets Dance

Linda Heed som sett en mästerskapshäst i Lets Dance har inte längre kvar den tyskfödda valacken.

Linda har tappat Lets Dance
Linda Heed och Lets Dance vinner SM-silver i Borås. Roland Thunholm

Lets Dance (val f -03 e Landor S-Accord II) skadades svårt 2011 och blev egentligen utdömd av veterinär. Men både ägare och Linda ville ge honom chansen och efter ett år i rehabstall i Tyskland kom han tillbaka. Det tog ytterligare en tid innan han var i tävlingsform men sedan har det blivit både internationell GP-placering och SM-silver inomhus.

– Jag hade gärna fortsatt med Lets Dance men tyvärr blev det inte så, säger Linda.

Hästen finns sedan en tid hos Daniel Svensson men det handlar inte om ett permanent ryttarbyte.

– Nej. Linda har gjort ett jättejobb och vi är väldigt nöjda. Att Lets Dance nu är hos Daniel beror på att vi bestämt att sälja hästen och därför flyttat den till Daniel som har våra öviga hästar, berättar ägaren Peter Blomqvist.

– Vi har haft spekulanter tidigare men då var han  inte till salu. Nu har vi bestämt att försöka få in lite pengar i stället för allt som gått ut när det gäller hästar. Lets Dance har varit två veckor hos Rolf-Göran Bengtsson och Bo Kristoffersen i Tyskland och det finns intressenter som vill köpa honom. Mer kan jag inte avslöja, säger Peter till Ridsport.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden