Hoppning
22 augusti 2014 19:05

Niklas dubbelt i topp

Niklas Arvidsson visade på nytt stort prov på sin snabbhet. I fredagens höjdarklass på VW Grand Prix-premiären hos Ņby RK utanför Norrköping var Niklas både etta och tvåa.

Niklas dubbelt i topp
Niklas Arvidsson och Cobolt (här vid segern i årets Swedish 7-Star Spring Tour) vann dagens 1,45-hoppning. Roland Thunholm

Dagens topp gick över två faser på 1,45-höjder. Att det är bra kvalitet på startfältet visades tydligt när det inte räckte att vara dubbelt felfri för att bli bland de tio i prislistan.

Det krävde alltså även bra tid i den andra fasen och allra bäst, i dubbel upplaga, var Niklas Arvidsson. Han vann  med Cobolt (val f -06 e Cyklon-Camaro M, uppf Bo Lindroos, Lindhäst) som var 0,28 sekund bättre än Click and Cash 1155.

Eventuella tvivlare som  kanske trodde att allt var tur blev nog överbevisade när Niklas även vann den följande 1,35-klassen. Då satt han på Aquad´or (hingst f -04 e Argentinus-Donnerschlag, uppf Barbro och Ingrid Olsson).

I 1,35-klassen kan även noteras att Malin Baryard Johnsson gjorde comeback med Baltimore 1178. som varit sjukskriven med hjärtmuskelinflammation sedan i våras, på noll plus ett fel över de två faserna.
Fullständigt resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden