Hoppning
15 september 2014 07:58

Rekordhög prissumma i Spruce Meadows

Ian Millar vann största prischecken någonsin i en GP-hoppning i Spruce Meadows i går. 500 000 kanadensiska dollar - motsvarande 3,3 miljoner kronor - gick till den 67-årige segraren.

Under de senaste åren har Spruce Meadows konkurrerat med tävlingsarrangören HITS i New York om att ha ridsportens största prispengar i en Grand Prix-hoppning. I år hade kanadensarna tillsammans med sin nya GP-sponsor (järnvägsbolaget Canadian Pacific) storsatsat och lagt in hela CAD 1,5 miljoner i klassen, motsvarande cirka 10 miljoner kronor. Av dessa gick 500 000 dollar (motsvarande cirka 3,3 miljoner kronor) till segraren som blev den 67-årige Ian Millar på Dixson.

Millar var tillsammans med amerikanskan Reid Kessler på Cylana de enda felfria i de båda mycket stora grundomgångarna. Båda hoppade felfritt även i omhoppningen, men till hemmapublikens stora jubel var den kanadensiske veteranen dryga två sekunder snabbare än Kessler och tog hem segern.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden