Hoppning
17 september 2014 13:09
Ridsportplus

Cornet såld till USA

Regerande ungdomseuropamästaren Irma Karlsson har sålt sin guldhäst Cornet 39 till USA, närmare bestämt till unga Paris Sellon.

Cornet såld till USA
Irma Karlssons Cornet 39 är såld till USA. (Arkivbild) Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    Det är Irmas tränare och ”svärmor” Agnetha Lindelöw som förmedlat försäljningen.
    – Amerikanarna tog kontakt med mig och Douglas efter Irmas och Cornets vinst i Grand Prixen i Sopot, berättar Agnetha för Ridsport.

    Intresset för skimmelskäcken Cornet (val f -04 e Cornet Obolensky-Caletto I) har varit stort länge, både inom landet och från utlandet.
    – Det är en häst som sitter fantastiska kvaliteter, menar Agnetha.

    Strax före EM anmälde de amerikanska intressenterna ett mycket seriöst intresse, men Irma ville rida EM först och lovade att ge besked efter mästerskapet. Efter det meriterande guldet i Arezzo tackade Irma ja.
    – Hon fick ett så bra erbjudandet att hon inte hade möjlighet att tacka nej, säger Agnetha.

    Efter sin framgångsrika young rider-tid är 21-åriga Irmas ambition att etablera sig i senioreliten. Hon har Wireina men behöver fler hästar och försäljningen av Cornet gör det nu möjligt för henne att utöka sitt tävlingsstall.
    Irma, Douglas och Agnetha hittade Cornet litet av en slump för två och ett halvt år sedan.
    – Vi var nere i södra Tyskland, i trakterna kring München för att titta på unghästar. På ett ställe fanns Cornet som tyskarna tyckte var svårriden eftersom han var nervig och känslig. Han hade då gått 1,35-klasser, berättar Agnetha.

    Irma kom snabbt underfund med Cornet och framgångarna kom ganska snabbt. I år har hon förutom EM-guldet också varit tre i SM.

    Försäljningen av Cornet avslutades för några veckor sedan och hästen befinner sig redan i USA. Planen är att han ska tävla i vintermeetinget i Wellington. Cornets nya ryttare Paris Sellon är 694:e-rankad på FEI:s lista. Hon har ridit i amerikanska nationslaget och i sommar tävlade hon en hel del på trestjärniga meetings i Europa.

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 99 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden