Hoppning
15 september 2014 21:15

GCT fortsätter till Wien

Ingen rast ingen ro för de bästa. Direkt efter VM hem och byt häst sedan till Global Champions Tour i Lausanne. Hem och sen iväg igen, till helgen väntar GCT i Wien och Rolf-Göran Bengtsson och Henrik von Eckermann är med hela vägen.

GCT fortsätter till Wien
Ludger Beerbaum vann helgens omgång i Lausanne med Chaman och tog över totalledningen i touren. Stefano Grasso/Longines Global Champions Tour

Rolf-Göran fick lämna ledararmbindeln till Ludger Beerbaum efter den gångna helgens GCT i Lausanne. Det är dock svenskt på andra och tredje plats i touren genom Rolf-Göran och Henrik.

Med bara två tävlingar kvar i årets GCT är det numera svårare att hitta nya poäng. De fem främsta på touren har poäng från sju tävlingar, vilket är vad varje ryttare får räkna. För nya poäng krävs därmed placering som ger mer poäng än respektive ryttares hittills lägsta poäng.

Rolf-Göran har en 15:e plats som sitt sämsta  resultat och ska alltså vara bättre för att få nya poäng. För Henrik gäller att vara bättre än 18:e plats. Ludger har en elfte plats som sitt sämsta poänggivande resultat.

Scott Brash, som ligger sexa, har bättre förutsättningar eftersom han endast har poäng från fem tävlingar. Kevin Staut och Daniel Deusser har poäng från sex tävlingar.

Anmälda ryttare till Wien

Aktuell ställning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden