Hoppning
15 september 2014 09:56

George Morris håller clinic på Flyinge

I början av november kommer legendaren och den före detta amerikanska landslagstränaren George Morris till Sverige och Flyinge för att hålla clinic. Till häst sitter Alexander Zetterman, som själv hävdar att han vill bli mer amerikansk i sin ridning.

George Morris håller clinic på Flyinge
George Morris kommer till Sverige för att dela med sig av sina kunskaper. Foto: Lottapictures

Den 1-2 november kommer Alexander Zetterman att rida för George Morris under hans clinic på Flyinge. VM-ryttaren åker vintertid till USA för att träna och tävla och har konstaterat att han vill och behöver rida mer amerikanskt.

– Man kan väl säga att det finns två element av ridning. Den tyska som är lite mer kontrollerande, innehåller mycket grundarbete, man rider med rundare form mycket anspänning och djupare sits. Så bör alla ryttare lära sig rida från början och hästarna bör skolas på det viset från början.

– Sedan finns det också det amerikanska där man som regel rider hästarna mer öppna i formen, man rider med lättare sits, man använder mer rytm och ”pace”. Man lägger också mer fokus på helhetsintrycket såsom ryttarens position, utrustning och klädsel än vad man gör i Europa. Båda system funkar väldigt bra på hästar som är skapta för att ridas i ett av dessa system. Jag själv tycker den mest inspirerande ridningen att se på är när man bemästrar tyska systemet i grunden och tillägger amerikanska systemet därefter vid tävling. Jag tycker att Morris har en fin kombination av de båda ridstilarna med mycket grundarbete och lätt ridning, säger Alexander Zetterman i ett pressmeddelande.

George Morris är en av världens främsta hopptränare och har varit förbundskapten för det amerikanska hopplandslaget. Han har bland annat skrivit boken Hunter Seat Equitation.
– Sist jag var på Flyinge var på 80-talet. Det ska bli roligt att komma tillbaka, säger mannen som är känd för sin perfektionism och brutala ärlighet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden