Hoppning
16 september 2014 09:09
Ridsportplus

Peter Eriksson längtar efter ny VM-start

Räkna inte bort 54-årige Peter Eriksson från de stora arenorna. Nu är han på väg tillbaka, VM om fyra år hägrar. "Det hade varit väldigt kul att vara med igen", säger han.

Peter Eriksson längtar efter ny VM-start
Peter Eriksson tillsammans med Al Cendo (arkivbild).

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    Han red sitt första OS redan 1984 i Los Angeles med Imperator, och sitt senaste 2008 i Hongkong med Jaguar Mail. Hans senaste VM-deltagande var 2006 med Cardento– och nu siktar han mot Bromont i Kanada om fyra år. Han gör det med sin egen häst, sjuåriga hingsten Al Cendo, en son till hans förra tävlingshäst Al Cantino och barnbarn till hans VM-häst Cardento.

    I Skyrup i helgen blev det en enda start för Al Cendo, i torsdagens 1,40-klass och det blev seger.
    – Det här var Al Cendos tredje seger på sju starter i 1,40-klass. Han har dessutom två fina placeringar, berättade Peter.

    Steget från 1,40-hoppning på hemmaplan till hindren på de stora arenorna ute i världen är stort men Peter känner att det finns mycket i Al Cendo.
    – Han har allt man vill ha. Kapacitet, försiktighet och lätthet att lösa allt man begär av honom. Så här långt har jag inte känt några begränsningar i honom. Han är också väldigt modern i typen.

    Starten i Skyrup fungerade som förberedelse inför unghäst-VM i Zangersheide.
    – Jag har tävlat sparsamt i sommar och bara koncentrerat mig på att utveckla Al Cendo. I våras åkte vi till Zangersheide för att han skulle få bekanta sig mned arenan. Han har fått se alla typer av hinder och klarar allt, även öppet vatten, sa Peter.

    I Zangersheide samlas de stora uppköparna, men Al Cendo är inte till salu.
    – Jag har haft Al Cendo sedan han var tre och utvecklat honom själv. Det hade varit väldigt kul att rida VM om fyra år på honom.

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 101 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden