Hoppning
29 september 2014 21:55

Svenskor levererade i Bonheiden

Det gick bra för svenska ryttare i Bonheiden, Belgien i helgen. Petronella Andersson tog hand om segern i "lilla" GP-klassen och Angelica Augustsson samt Wilma Hellström var placerade i den stora.

Svenskor levererade i Bonheiden
Angelica Augustsson kom sjua i Grand Prix på 1,45-höjder (arkivbild).

På plats i tvåstjärniga Bonheiden fanns Helena Lundqvist, Wilma Hellström, Jonna Ekberg, Petronella Andersson och Angelica Augustsson.

Bäst gick det för Petronella Andersson som vann lördagens ”lilla GP”, en 1,45-hoppning. Tillsammans med Quenndal de Lojou HDC (e Le Tot de Semilly) var de snabbast runt omhoppningsbanan med mindre än en halv sekund till godo till tvåan, ukrainaren Cassio Rivetti. Vinsten gav Petronella 6 000 euro. Även Wilma Hellström var placerad i samma klass tillsammans med Bill Breaker.

Under söndagen placerade sig Angelica Augustsson och Quirie 2 i 7-åringarnas final. Lite senare under dagen kunde hon även räkna sin sjundeplacering i Grand Prix-klassen på 1,45-höjder till helgens framgångar. Tillsammans med Madame Butterfly gjorde hon en felfri grundomgång med ett nedslag i omhoppningen. Med samma resultat men lite sämre tid kom Wilma Hellström nia med Bill Breaker.

Svenskorna tog flera placeringar i unghästklasserna samt i 1,40-klasser där Petronella Andersson och Jonna Ekberg stod för de bästa svenska.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden