Hoppning
19 september 2014 17:54

Sverige tvåa-Italien till division 1

Sverige kom på andra plats i fredagens Furusiyya FEI Nations Cup Europe division 2 i Arezzo. Italien vann och blir uppflyttat till division 1 2015.

Sverige tvåa-Italien till division 1
Italien vann på hemmaplan och går upp i nästa års division 1. På bilden skymtar Jens Fredricson och Sveriges chef d´equipe Ragnar Bengtsson. (Skärmdump från FEI webb-tv)

Den svenska kvartetten kom på fin andraplats bland 13 nationer i dagens nationshoppning över två 1,50-rundor i soliga Arezzo. Sverige låg tvåa även efter den första rundan men totalt fyra, onödiga tidsfel innebar risk att få dela andraplatsen med Danmark och Irland. En säker nolla från ankaret Niklas Jonsson/Caral redde upp det hela och Sverige blev ensam tvåa.

Det fanns även bud på omhoppning mellan Italien och Sverige. En rivning i mitten av banan för Italiens sistaryttare ökade spänningen. En rivning till hade gett omhoppning men den kom aldrig och Italien vann på hemmaplan.

Vinsten betyder också att Italien vann division 2 och går upp i nästa års divison 1. Tvåan Norge får ytterligare en chans i världsfinalen i Barcelona i oktober men måste där bli minst åtta för att ta en plats i högsta serien.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden