Hoppning
18 september 2014 18:33

Unghäst-VM är i gång

De första kvalen på unghäst-VM fortsatte på torsdagen. Flera av de ekipage som tävlar för Sverige inledde med en felfri runda.

I klassen för 7-åringar var det fyra svenska dubbelnollor. Startfältet för de 6-åriga hästarna har över 270 hästar. De gjorde sitt första kval över 1,30-hinder på torsdagen. Här stod 85 ekipage för två felfria rundor. De svenska ekipagen Marcus Westergren/Luxury Girl, Malin Parmler/Chic Cheraa, Sofie Svensson/Chica Z, Petronella Andersson/Isaura VG och Jonna Ekberg/Iluna tillhörde dubbelnollorna och var placerade. 

Torsdagens kval för 5-åringar gick över 1,25-hinder och hade över 230 startande. Bland de 85 felfria fanns flera som tävlar under svensk flagg, bland annat fanns Angelica Augustsson/Ard Ginger Pop, Alexander Zetterman/Holsteins Matina och Carl Walter Fox/Ballume.

Unghäst-VM fortsätter med andra kvalet i morgon.

Resultat 6-åringar

Resultat 5-åringar

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden