Hoppning
24 januari 2015 07:34

Ny seger för Cyklon

Den 14-årige SWB-hingsten Cyklon 1083 stärkte sin redan fina meritlista med en ny seger när han vann fredagens tidshoppning över 1,45-höjder i Wellington, Florida.

Ny seger för Cyklon
Irländaren Shane Sweetnam och Cyklon vann fredagens tidshoppning över 1,45-hinder. Ben Radvanyi

Som alltid de senaste åren, efter tidigare karriår med Niklas Arvidsson, satt irländaren Shane Sweetnam i sadeln på den vinstrika  Cyklon (hingst f -01 e Cardento-Cortus, uppf Bo Lindros). Förra året blev det fem vinster under Winter Festival i Florida.

– Efter vintern hade vi en fin sommar med bland annat en seger i Spruce Meadows. Förra året reste vi inte så mycket men han gör alltid ett bra jobb. Vi har gjort några mindre klasser den första veckan i januari men detta var hans första stora i år och bättre kan det inte bli, berättade Sweetnam i ett pressmeddelande från arrangören.

Denna gång hade irländaren 0,2 sekund tillgodo på Jessica Springsteen/Davendy S. Alexander Zetterman och Flecu var ytterligre runt tre sekunder bakom som femma bland dussinet felfria.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden