Sport
22 juli 2016 08:55

Jung tvingas byta OS-häst

Regerande olympiska mästaren i fälttävlan, Michael Jung, meddelar på sin facebook att han inte kommer åka till OS i Rio med Fischer Takinou som tidigare bestämt. I stället blir det La Biosthetique Sam FBW som får chans att försvara sin titel.

Jung tvingas byta OS-häst
Efter att förstahandsvalet Takinou blivit sjuk får London-guldhästen Sam chans att ta ett nytt OS-guld tillsammans med Michael. Roland Thunholm

Tillsammans med Fischer Takinou är Michael Jung regerande Europamästare och efter en vinst i CIC*** i Aachen förra veckan var Takinou hästen som skulle åka med Michael till OS i Rio.

Men nu meddelar en förkrossad Michael på sin Facebook att Takinou efter Aachen fick en feberinfektion och inte kommer att bli frisk i tid för att åka.

I stället blir det La Biosthetique Sam FBW (val f 2000 e Stan the Man-Heraldik xx uppf Günter Seitter äg fam Jung) som får överta uppdraget. Nu är ju inte Sam vilken reservhäst som helst utan den regerande OS-guldhästen.

Michael får därmed chans att göra det som bara Mark Todd hittills klarat, nämligen att ta fälttävlansguld på två OS efter varandra med samma häst.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden