Sport
29 juli 2016 09:00

Margareta Algotsson – stolt uppfödare till 5 OS-hästar

Margareta Algotssons framgångsrika uppfödning av fälttävlanshästar är en starkt bidragande orsak till döttrarna Sara och Lindas tävlingsframgångar. Med Lindas Fairnet, snart på väg till Rio, har Margareta fött upp fem OS-hästar. I den här radiointervjun berättar hon vad hon tror är hemligheten bakom framgången.

Margareta Algotsson – stolt uppfödare till 5 OS-hästar
Sara och Margareta Algotsson på Yttre Borggården i Stockholm efter att Sara hyllats för sin silvermedalj vid OS i London tillsammans med Margaretas uppfödning Wega. Roland Thunholm

Linda gör i Rio sitt femte OS och Sara sitt tredje. Mamma Margareta var med både i Aten och i London men i år stannar hon hemma i Körningsven utanför Kalmar och sköter stallet medan döttrarna tävlar.

– Det är lite långt och dyrt att åka till Rio, säger hon till Sveriges Radio P4 Kalmar.

Sara rider i Rio  ”Facebook-hästen” Reality (HANN sto f 2005 e Rabino-Prince Thatch xx, uppf Hans Bruening, äg Sara Algotsson Ostholt och Sara Sjöborg Wik) som inte är en av Margaretas uppfödningar men OS-reserven Linda åker tillsammans med Fairnet (SWB val f 2006 e Feliciano-Dalby Jaguar xx uppf/äg Margareta Algotsson) som efter Robin de Bois, Stand By Me, La Fair och Wega blir den femte OS-klara hästen som är uppfödd i Körningsven.

Enligt en australiensisk journalist som ringt upp Margareta ska det vara unikt. Ingen mer än hon lär ha fött upp så många OS-hästar berättar Margareta stolt för Sveriges Radio.

Lyssna till hela radiointervjun med Margareta här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden