Sport
25 juli 2016 16:35

Morris försvarar att Rodrigo ”bara” blev reserv

Rodrigo Pessoa är mer än missnöjd med att Brasiliens tränare George Morris "bara" gav honom en reservplats. George Morris försvarar nu uttagningen i en intervju med noellefloyd.com. Om Rodrigo tänker ställa upp som reserv eller stå över OS helt verkar fortfarande vara oklart.

Morris försvarar att Rodrigo ”bara” blev reserv
När Rodrigo var i Falsterbo tidigare i somras och hoppade med bland andra Winsom verkade han säker på att få rida OS på hemmaplan. Lotta Gyllensten

När det brasilianska hopplaget meddelades 18 juli var Eduardo Menezes med Quintol, Pedro Veniss med Quabri D’Isle, Alvaro Alfonso de Miranda med AD Cornetto K och Stephan de Frietas Barcha med Landpeter do Feroleto ordinarie. Rodrigo Pessoa och Cadjanine Z var reserver, medan Felipe Amaral och Carthoes Z var andrareserver.

Att mycket erfarne Rodrigo, som redan ridit sex OS, ställdes utanför laget ledde till stor förvåning och högljudda protester, inte minst från Rodrigo själv.

Att han inte ens fanns med som reserv när den definitiva listan sedan presenterades minskade inte de upprörda känslorna. Det korrigerades senare och nu står Rodrigo återigen som medresande reserv.

Om han verkligen tänker följa med som reserv, eller väljer att helt avstå, verkar inte ens tränaren George Morris vara säker på. I en intervju med sajten noellefloyd.com säger han att han inte vet och att Rodrigo får göra som han själv tycker är bäst.

George står fast vid beslutet att inte ta ut Rodrigo som ordinarie i laget. Han säger att det inte har något med Rodrigos ridförmåga att göra.

– Jag hyser stor beundran för Rodrigo som ryttare. Jag kan inte säga en enda dålig sak om Rodrigos ridning. Det här beslutet handlade helt enkelt om kombinationen av häst och ryttare. 

George säger till noellefloyd.com att han självklart hade velat ha med Rodrigo i laget men att det handlar om att visa form, något som han anser att Rodrigos hästar inte har gjort i tillräckligt stor utsträckning jämfört med de fyra ekipage som blev uttagna.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden