Sport
16 augusti 2016 14:45
Ridsportplus

OS-dressyren i bilder

OS-dressyren är över för denna gång. Men innan fokus går över helt till hoppningen sammanfattas dressyrfesten i Rio genom Roland Thunholms bilder. Häng med från besiktning till medalj.

OS-dressyren i bilder
Charlotte Dujardin och Valegro vinner OS-guld igen! BILDBYRÅN

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    För svensk del börjar dressyrdelen av OS bekymmersamt. Therese Nilshagens häst Dante Weltino hamnar i holding box vid första besiktningen efter att ha visat oväntad hälta på vänster bak.

    Vid ombesiktningen dagen efter blir Dante Weltino inte godkänd. Därmed tar OS slut för en ledsen Therese redan innan det egentligen har börjat.

    Reserven Mads Hendeliowitz går därmed in i laget i stället för Therese.

    Superstjärnan Adelinde Cornelissen kommer lite längre än Therese. Hon startar sin Parzival i Grand Prix men bryter efter en stund. Han känns helt tom efter att ha blivit insektsbiten och Adelinde vill inte pressa honom.

    Mads och hans Jimmie Choo Seq gör en strålande insats som OS-debuterande förstaryttare i så väl Grand Prix som Grand Prix Special.



    Det svenska lagets andra OS-debutant, Juliette Ramel, gör också två riktigt bra rundor för laget tillsammans med sin Buriel K.H. och får massor av beröm.

    Men efter GPS:n är Juliette bekymrad. Något kändes inte som det skulle med Buriel under ritten och hon bestämmer sig för att inte rida küren ens om hennes procent skulle räcka dit.

    Trots väl kämpat räcker den svenska laginsatsen inte längre än till en femteplats.

    Vinner gör ett fenomenalt Tyskland.

    På prisutdelningen håller det dock på att gå riktigt illa när groomen Robbie Sanderson träffas av Sönke Rothenbergers Cosmo 59:s hov i huvudet.

    Det ser dock värre ut än det är och Robbie rapporteras efteråt må bra efter att ha varit på sjukhus och blivit ihopsydd.



    Patrik Kittels start i küren hänger på håret men väl där presterar han och Deja en finfin ritt, dock med missar i alla fyra bytesserierna.

    På läktaren sitter Sveriges kung och drottning tillsammans med Therese Nilshagen.

    På banan gör Sveriges dressyrdrottning Tinne Vilhelmson Silfvén och hennes Don Auriello sitt yttersta för att få till den perfekta ritten och ta sig upp på pallplats. Det räcker inte riktigt ända fram men till en fin åttonde plats – Tinnes bästa OS-placering hittills.

    Charlotte Dujardin och Valegro gick inte att slå men Isabell Werth och hennes Weihegold OLD vinner ett silver.


    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 99 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden