Sport
19 augusti 2016 15:20

von Eckermann vidare i OS-finalen

Så snyggt, fokuserat och så gott som perfekt. Men det blev ett tramp i vattnet för Henrik von Eckermann och Yajamila i den individuella hoppfinalens första runda. von Eckermann själv är riktigt nöjd med resultatet som räcker till en plats i andra rundan.

von Eckermann vidare i OS-finalen
Henrik von Eckermann och Yjamila tog sig runt första rundan på finalbanan utan nedslag, men det blev fyra fel för ett tramp i vattnet. BILDBYRÅN

Henrik von Eckermann och Yajamila var säkert över 1,2 och 3. Ryttaren red på fyra språng mellan 2 och 3, där har de flesta haft fem. Till tvåkombinationen, som är nummer 4, följde farten med ekipaget. Det gav extra tryck i SWB-stoet som kom in med kraft och fart – helt rätt skulle det visa sig. 

Farten och kraften var kvar till vattnet där det dock blev ett litet omtramp och stoet räckte inte över med ett plask i graven som följd – ett tramp som Henrik von Eckermann tar på sig.

Resten av banans svårigheter var inget problem. Henrik von Eckermann lotsade Yajamila – som hoppade riktigt, riktigt bra – perfekt genom svårigheterna och slutade på fyra fel. 
– Jag är jättenöjd, både med hästen och mig själv. Nu ska jag bara försöka avsluta bra också, säger Henrik von Eckermann. 

Start- och resultatlistor

Så här går OS i hoppning till

Läs allt om OS här

Gilla Ridsport på Facebook för att få upp vad som händer i Rio i ditt flöde. 

Missa inte alla Ridsports Rio-bilder på Instagram

Följ också vårt Twitterflöde, tidn_ridsport.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden