Allvarliga skador för Kanada

OS 2012  Kanada har bara ett ekipage kvar i OS i fälttävlan. Hawley Bennett-Awad fick en fraktur i nedre delen av ryggraden i samband med ett fall under måndagens terräng och Michelle Muellers Amistad fick en allvarlig senskada.

Kanada tog lagsilver på VM i Kentucky 2010, men i London har laget haft otur med sig. Inför tisdagens avslutande hoppning har landet bara ett av de fem startande ekipagen kvar i tävlingen. Det är Jessica Phoenix/Exponential.

Kanadas Ridsportförbund meddelar att Hawley Bennett-Awad fick en fraktur i nedre delen av ryggraden samt en hjärnskakning i samband med att hon föll under terrängen på måndagen. Hennes tillstånd ska dock vara stabilt. 

Kanadas Michelle Mueller gick i mål i terrängen med Amistad. Efteråt visade det sig dock att hästen har drabbats av en allvarligare senskada och förmodligen har tävlat färdigt. 

Jessica Phoenix ligger på plats 26 inför hoppningen.