Sport
24 juli 2012 08:54

CAS ogillar OS-uttagning

Idrottens högsta skiljedomstol, CAS, tvingar Sydafrika att ändra på sin uttagning till OS i fälttävlan. I stället för Paul Hart ska Alexander Peternell skickas till London.

Alexander Peternell har varit bosatt i England sedan 2001 och är Sydafrikas högst rankade fälttävlansryttare. När det blev klart att han inte fick åka till OS överklagade han först beslutet till detsydafrikanska ridsportförbundet. När han inte fick gehör där gick han vidare till CAS. Han menar att uttagningen har skett på fel grunder. Bland annat var ett skäl till att Paul Hart togs ut i stället för Alexander Peternell att den senare inte hade den formella behörigheten att representera Sydafrika då han bott utomlands så länge.

CAS menar dock att Alexander Peternell uppfyller alla krav och det faktum att han vid OS-kvalifieringens utgång var rankad som nummer 164 med 76 poäng, medan Hart var rankad som nummer 442  med fem poäng gör att Peternell är den som borde få åka till London. CAS river därmed upp uttagningen. Detta berättar Horsetalk.

Fälttävlan börjar med veterinärbesiktning redan på fredag, och det är oklart om allt praktiskt och administrativt hinner ordnas för Peternell tills dess. Om inte blir Sydafrika utan ryttare i fälttävlans OS.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden