Sport
19 juli 2012 12:23

Få svenskar på OS-invigningen

Få svenska olympier kommer att delta på OS-invigningen nästa fredag. De svenska fälttävlansryttarna gör det till exempel inte. Men Rolf-Göran Bengtsson har aviserat sitt deltagande.

– Jag hade så sjukt gärna velat vara med på invigningen. Tänk att få marchera in där som deltagare… Men det funkar inte, säger OS-debutanten Ludwig Svennerstål som ingår i det svenska fälttävlanslaget.

Halva startfältet i fälttävlan rider sin dressyr dagen efter invigningen. Landslagsledningen har därför bestämt att avstå från deltagande i ceremonin. Den kommer att pågå i timmar och hålla på sent på kvällen vilket bedöms störa ryttarna för mycket. 

För hoppryttarna, som inte börjar tävla förrän längre in i tävlingen, är läget ett annat. Rolf-Göran Bengtsson säger till Aftonbladet att han planerar att komma och att han ser fram mot det. Världsettan säger också att han skulle tacka ja om han blev tillfrågad att bära den svenska fanan under ceremonin. Det är fortfarande inte klart vem som får det hedersuppdraget. 

Det är inte bara flera av de svenska ryttarna som avstår deltagande i invigningen, även många andra svenska olympier har meddelat att de avstår nu. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden