Sport
24 juli 2012 13:33

”Känns huller om buller”

Det är bråda dagar för hoppryttaren Helena Persson, OS-lagets back-up. Hon är fortfarande inte hemma från Hickstead, och hon hinner knappt hem och vända förrän hon ska flyga ned till precampen hos Hans Horn.

Stockholmsryttaren har lämnat Bonzai H, den häst som hon är back-up med, hos Hans Horn på vägen från Hickstead. När Ridsport får tag på henne har hon precis rullat in i Skåne.
– Det känns tumultartat, huller om buller, säger hon.
– Det var ju snabba ryck till Hickstead också. Från början var det meningen att jag skulle rida i Falsterbo, men så ändrades det.

Hon vill inte använda ordet förvåning över att hon blev uttagen, men en del funderingar har hon:
– Jag tycker själv att jag har underpresterat den här säsongen. Men det är inget jag tänker på nu utan det är fullt fokus som gäller. Jag kommer att förbereda mig som om jag skulle starta OS, säger hon.

Helena Persson var reserv både i Aten-OS och VM i Jerez. Vid båda mästerskapen blev det silver till Sverige.
– Så nu vill det till att vi tar medalj igen, annars sjunker ju min statistik som reserv, säger Helena Persson och skrattar.

Hon åker inte med till London utan kommer att vara stationerad hos landslagstränaren Hans Horn. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden