Sport
3 augusti 2015 14:51

Toppryttarnas EM-hälsningar

Peder Fredricson, Malin Baryard Johnsson och Rolf-Göran Bengtsson är bara några av de svenska toppryttare som har skickat hälsningar till de svenska ekipagen på veckans ponny-EM i Malmö.

Toppryttarnas EM-hälsningar
Malin Baryard Johnsson tog EM-guld under ponnytiden. Nu skickar hon en hälsning till årets ryttare på ponny-EM. (Arkivfoto)

Det är Svenska ridsportförbundet, SvRF, som har publicerat alla hälsningar på sin webbplats.  Hoppryttaren Malin Baryard Johnsson tog guld på ponny-EM i Rom 1990 tillsammans med Innishannon.
– Det var en rolig upplevelse. Vi bodde i husvagn, mamma och pappa var med och det var fint väder, berättar hon för SvRF. 
Till de som ska rida EM på Ribersborg ger hon rådet att framförallt ha roligt. 
– Och kämpa hela vägen!

Hoppryttaren Rolf-Göran Bengtsson har ridit ett ponny-EM i Sverige. Det var i Helsingborg 1977. Då hade Sverige två hopplag. Men den gången blev det ingen medalj för den svenska stjärnan. 
– Det var spännande att rida ett mästerskap, det var ju lite finare och mer arrangemang omkring tävlingen än vi var vana vid, berättar Rolf-Göran Bengtsson för SvRF.

Dressyrryttaren Tinne Vilhelmson Silfvén påminner ryttarna på ponny-EM att komma ihåg att förbereda sig som vanligt. 
– Sträva efter att göra det enkelt och tryggt när du rider fram. Det viktigaste är att ha kul och upplev hur fantastiskt det är att få representera ditt land. Det är en otrolig känsla, säger Tinne Vilhelmson Silfvén till SvRF. 

Hoppryttaren Peder Fredricson tycker också att ha roligt under mästerskapet är viktigt. 
– Se dig omkring och lär dig nya saker från andra nationer. Passa på och njut av att få rida på Ribersborg, en otrolig plats. Jag har själv ridit fälttävlan där och drömmer om att få rida internationell hoppning på denna vackra plats, säger Peder Fredricson till SvRF. 

Fälttävlansryttaren Viktoria Carlerbäck har vunnit på världscupen på Ribersborg och ger rådet att ge ponnyn en chans att vänja sig vid den speciella tävlingsplatsen intill havet. 
– Du bör vara där i tid för att smälta atmosfären och ge din ponny en chans att se både havet och stranden. Många hästar reagerar på att banan slingrar sig längs med stranden. Men det viktigaste av allt njut och känn att det är något speciellt med ett mästerskap, säger Viktoria Carlerbäck till SvRF. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden