Sport
10 augusti 2015 17:42

Guld-Phoebe satte nytt världsrekord i küren

På EM:s sista dag satte Storbritanniens Phoebe Peters nytt världsrekord i kür och tog sitt tredje guld för veckan. Tårarna strömmade, både av guldlycka och av sorg över att snart skiljas från sin vän. Se kür-filmen här (uppdaterad filmversion).

Guld-Phoebe satte nytt världsrekord i küren
Phoebe ska snart skiljas från SL Lucci. Photographer Roland Thunholm

Phoebe Peters och SL Lucci gjorde sin sista kür tillsammans vid ponny-EM i Malmö. Då tog de chansen och slog till med världsrekord på 85,825 procent. Det räckte förstås till en överlägsen seger och därmed lämnar Phoebe sitt avslutande ponny-EM med tre guldmedaljer: i lag, i mästerskapsprogrammet då hon också satte världsrekord och i küren.

Tårarna rann återigen nerför 16-åringens kinder, både av lycka och av sorg över att ponnytiden med SL Lucci snart är över.
– Världsrekordet känns helt overkligt, säger Phoebe. Förberedelserna var inte de bästa eftersom jag kände för att gråta precis innan jag skulle in på banan. Jag hade några missar, men Lucci räddade mig.
Den makalösa ponnyn är född i Danmark hos Sanne Lauesgaard-Nissen, som såg sin uppfödning sätta världsrekordet i Malmö. Rekordet togs ackompanjerat av Hero-musiken från Avengersfilmen.
– Det passar Lucci. Han är ju min hjälte, säger Phoebe med guldmedaljen runt halsen och är nära att brista i gråt igen.

Nadine Krause, Tyskland, tog silvret och Sara Van Deurs Petersen, Danmark, tog brons. Enda svensk i küren var Ella Viebke som kom på plats 16.

Här är rekordritten:

Medaljörer küren, ponny-EM 2015:
1) Phoebe Peters, Storbritannien, Sl Lucci, 85,825
2) Nadine Krause, Tyskland, Cyrill WE, 80,550
3) Sara van Deurs Petersen, Danmark, Farbenfroh, 77,825

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden