Sport
3 augusti 2015 12:13

Starka namn samlas i Malmö

Deltagarlistorna till veckans ponny-EM är klara och inte mindre än 19 länder kommer att delta i jakten på medaljer. Några av de unga elitryttarna har mästerskapskantade släktträd och kan bli farliga om de brås på sina äldre familjemedlemmar.

Starka namn samlas i Malmö
Nicolas Philippaerts hejar säkerligen på lillebror Thibault i veckan...

På dressyrbanan i Malmö ska 57 ryttare från 18 länder göra upp, medan 12 nationer har ryttare i fälttävlan. Till hoppningen är 13 länder och 56 ryttare anmälda.

Om det kommer att synas världsstjärnor i kulisserna får veckan utvisa, men några tunga namn lär åtminstone hålla en extra tumme för sina ponnyekipage. En av ryttarna med känt namn är belgaren Thibault Philippaerts. Han är son till fyrfaldiga OS-ryttaren och världscupfinalvinnaren Ludo Philippaerts och bror till GP-vinnarna Nicola och Olivier.

Abbie Sweetnam representerar Irland och även hon kan nog få bra support från familjen. Inte minst är hennes farbror Shane Sweetnam ofta i vinnartagen internationellt och flera gånger om är det SWB-hingsten Cyklon 1083 som har stått för segrarna.

Brittiska lagets Jack Whitaker är äldst av tre barn till Michael Whitaker, som bland annat har tagit OS-silver och hoppat för det brittiska landslaget 143 gånger sedan 80-talet. Farbror John har vunnit fyra EM-guld, två VM-silver och två OS-silver. Flera av Jacks kusiner, som Ellen och Robert, är som bekant också framgångsrika i hoppbranschen.

Nationer till ponny-EM 2015
Dressyr Deltagarlista
Lag:
  Belgien, Danmark, Finland, Frankrike, Irland, Italien, Nederländerna, Norge, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tyskland, Österrike
Individuellt: Kroatien, Luxemburg, Polen, Ryssland, Ungern

Hoppning  Deltagarlista
Lag:
Belgien, Danmark, Frankrike, Irland, Italien, Nederländerna, Norge, Storbritannien, Sverige, Schweiz, Tyskland
Individuellt: Finland, Österrike

Fälttävlan  Deltagarlista
Lag:
Belgien, Frankrike, Irland, Italien, Nederländerna, Storbritannien, Sverige
Individuellt: Danmark, Finland, Polen, Schweiz, Tyskland

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden