Sport
5 augusti 2015 09:20

Svensk ponny borta från EM

Svenska hopplaget har fått en tuff start på ponny-EM på hemmaplan. En av ponnyerna gick inte igenom veterinärbesiktningen och en annan klarade inte kontrollmätningen. Landslagsledningen arbetar vidare med mätningsfrågan.

Svensk ponny borta från EM
Svenska hopplagets Charelene Girl stryks från EM efter besiktningen. Photographer Roland Thunholm

Hoppekipaget Annie Unghanse och Charelene Girl kommer inte till start på EM som inleds idag. Charlene Girl, som bland annat hoppade NM nyligen,  gick inte igenom veterinärbesiktningen igår och klarade inte heller ombesiktningen tidigt på onsdagsmorgonen.

– Ponnyn var halt vid besiktningen, säger landslagsledare Jens Fredricson till förbundet och fortsätter:
– Något kan ha hänt på väg hit till EM. Ponnyn kontrollerades och besiktigades av hemmaveterinären före den definitiva anmälan till EM. Då var hon helt frisk och ohalt.

Även deltagandet för ytterligare ett av de svenska hoppekipagen på EM är i nuläget tveksamt. Ponnyn var för stor vid mätningen igår och därmed har Sverige för tillfället bara tre startklara ponnyer. Enligt uppgift diskuterar landslagsledare Jens Fredricson just nu saken med FEI och försöker få tillstånd för ommätning. Ridsport har sökt Jens utan resultat men fick information från Svenska ridsportförbundet att det arbetas med ärendet ännu under onsdagskvällen. 

Dressyrlaget, som tidigare har haft problem med en ryttare som anmäldes för sent och därför inte fick komma med till EM, har haft bättre flyt hittills.
– Samtliga fyra ponnyer klarade besiktning och mätning, så nu är vi redo för första starten idag, säger landslagledare Bobo Lundberg till Ridsport.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden