Särö klart för SM-final

Ponny  Särö Ryttarförening vann zon Väst när ponnyallsvenskans elitserie i dressyr avgjordes på söndagen. I zon Öst vann Gränna-Åsedaalliansen totalt.

Tredje och sista omgången i zon väst reds hos Spekeröds Ridklubb. Särö Ryttarförening säkrade segern och en plats i lag-SM genom sitt lag med Jennifer Lindvall, Emma Tegelskär, Ebba Kjellberg och Lina Jönsson. Klubben har vunnit alla tre omgångar. 

Med till SM-final följer Hermanstorp Kör- och Ridklubb som har varit seriens ständiga tvåa.

När zon Öst avslutades i Jönköping på söndagen vann Gränna-Åsedaalliansen totalt. I laget ingick Elin Johansson/Portic Poetry, Evelina Ljungqvist/Köhls Karusell, Alice Friberg/Lattjo Lajban och Alicia Carlsson/Paulo Pan. Från zon Öst följer seriens tvåa Mantorpsryttarna med till SM-finalen. 

Läs om lördagens omgångar i ponnyernas elitseriedressyr.

Resultat, zon Öst

Spekeröds hemsida