Ponny
31 mars 2012 18:07

Blandat på Grevagården

Det blev vinster för både Sverige, Danmark och Norge i lördagens klasser i helgens årspremiär av Baltic Cup på Grevagården utanför Skövde.

Blandat på Grevagården
Cornelia Rylén, Rebecka Hallberg Fisher, Elina Pettersson och Sissela Smith ordnade svensk seger i juniorernas laghoppning. Roland Thunholm

Hinderhöjden för lördagens högsta klass i kategori B låg på 0,95 meter och fick en svensk segrare i Julia Hallberg och Flying Dragon som mot klockan var drygt fyra sekunder före närmaste konkurrent. Det blev dock inte lika mycket svenskt i laghoppningen som vanns av Danmark.

I kategori C över 1,15-hinder blev det ännu mer danskt. Individuellt genom Cecilie Nathalie Schack Lord på Hello Happiness som var två sekunder före Alma Ljungberg/Atlas och i laghoppningen på ett fel mindre än Sverige.

De största ponnyerna tävlade på 1,25-höjder och nu blev det svenskt igen när Maja Nyman toppade individuellt med Wutang. Laghoppningen vanns däremot av Norge på sex fel mot Sveriges tolv.
– Jag tyckte inte att det gick särskilt fort och trodde inte på seger. Nu blev det två vinster och då kan jag bara hoppas på samma flyt i morgon, kommenterade Maja som på förmiddagen vann med La Embra i juniorklassen på 1,25-hinder.

Dagens avslutande juniorklass på 1,35-höjder blev dubbelt svensk. Cornelia Rylén vann individuellt med Finja S och ingick i det segrande svenska laget.
– Jättekul. Jag har två hästar och målet är att nå 1,50-klass med båda. Men till att börja med hoppas jag att det går lika bra i morgon som i dag, berättade Cornelia.

Resultat

Viveca Ewards/Lisbeth Pahnke-Airosto

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden