Ponny
20 juni 2012 09:54

Mountain Horse sponsrar Svenska cupen

Mountain Horse går in som huvudsponsor till Svenska cupen i fälttävlan för ponny, en ny cup för i år som rids i tävlingar på enstjärnig nivå.

Fem kvaltävlingar rids runt om i landet och cupen avgörs sedan med final i Stockholm i september. Cupen, som är öppen för nordiska ekipage som är startberättigade i CNCP1*, är ett led i att fälttävlanskommittén under flera år arbetat med att locka fler ponnyryttare till fälttävlan. Enligt ett pressmeddelande har det resulterat i en 30-procentig ökning av antalet tävlande ponnyekipage de senaste åren.

– Genom Svenska cupen hoppas vi att ponnyekipagen vill fortsätta utveckla sitt tävlande. Det är också ett bra format för arrangörerna, som får en intressantare tävling i och med att den ingår i ett större sammanhang, säger fälttävlanskommitténs Lars Christensen.

Ryttarna som rider i cupen samlar även bonuspoäng vid varje start, där de ekipage som startar i finalen kan lösa in sina bonuspoäng hos Mountain Horse.

Kvaltävlingar Svenska cupen 2012 ponny
12 maj Årsta Runstens Sportryttare CNCP*
19 maj Dagstorpsortens Ryttarförening CNCP*
3 juni Bollnäs Ridsällskap CNCP*
29 juli Boxholms Ridklubb CNCP*
5 augusti Mantorpsryttarna CNCP*

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden