Ponny
12 juli 2012 12:45

Hundradel avgjorde till Careys fördel

(Uppdaterad) Med en hundradel till godo red Phillip Carey hem segern i Mountain Horse Ponny Grand Prix, i sadeln på Stakkato-dottern Stakkati.

Hundradel avgjorde till Careys fördel
EM-ponnyn Stakkati fick hoppa in efter att stallkompisen skadat sig. Det gjorde hon så bra att det blev seger. Foto: Peter Zachrisson

Lagom till omhoppningen i ponnyernas Grand Prix, dit fyra ekipage gått efter felfri grundomgång, öppnade sig himlen och regnet öste ner över gräsbanan. Men det stoppade inte ponnyerna från att hoppa lekande lätt över de 1,30 höga hindren – samtliga fyra till omhoppning gjorde fina rundor.

Emelie Grönberg var först ut på Orchid’s Depp och gick i mål på tiden 38,03. Direkt efter kom Phillip Carey med sin Stakkati (sto f-00 e Stakkato) och kapade Emelies tid med en hundradel. Ingen av de återstående två ryttarna lyckades sedan slå Careys tid.

Phillip tvingades byta häst på torsdagmorgonen då hans ponny från kvalet – Horseware Flamingo Fly – stod med en blödning på senan. Istället fick EM-aktuella Stakkati hoppa in med kort varsel.
– Jag ville inte göra något crazy, utan jag la upp ett bra tempo och hade henne avslappnad i galoppen, berättar Phillip Carey.
På söndag morgon lämnar ekipaget landet och åker mot EM i franska Fontainebleau.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden