Ponny
11 juli 2012 15:07

Klar seger för Alicia

Alicia Carlsson upprepade kvalsegern när hon på onsdagseftermiddagen tog är överlägsen vinst i Hagahill Ponny Kür i sadeln på Paulo Pan.

Klar seger för Alicia
Alicia Carlsson var överlycklig efter sin seger. Copyright © MoM Media 2012. All rights reserved

Alicia Carlsson och rutinerade Paolo Pan (e Örnäs Sun Boy-Cawdor Hywel, uppf L Stenström), skimmelvalacken som hunnit bli 20 år, red ihop drygt 74 procent och hade långt avstånd i resultatlistan till tvåan, danska Simone Fersner. De tre domarna var idag helt överens om att Alicias ritt var bäst i det sju ekipage stora startfältet.

– Det här är helt sjukt, jag är så glad! Redan igår (efter kvalsegern) var jag gladast på jorden, men nu, jag kan inte fatta det. Och med de procenten, sa 14-åriga Alicia med ett stort leende efter prisutdelningen.
Ekipaget har nyligen fått ett nytt kürprogram, till samma jazzmusik som tidigare, men inte hunnit träna så mycket på det ännu. Men på onsdagen satt det som det skulle.
– Jag kom lite före i musiken och fick lägga en volt, men han gjorde allt det svåra bra. Vi hade många enkla byten – de gör han så bra – och sedan travökningarna som är hans paradgren.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden