Klara tog täten

Ponny  Klara Svanberg vann den första SM-klassen och tog därmed täten i kategori B när årets ponny-SM i dressyr inleddes hos Equality Riders. (Uppdateras efter varje kategori).

Med den 19-årige och välrutinerade Findus vann Klara Svanberg fredagens Lätt A:2 på 70,155 procent före Clara Egholm Hebsgaard som nådde 67,984 med Henfynyw Tywysog RWC3 i den 14 ekipage stora klassen.

Bland 40 startande i kategori D tog Willands RF ett bastant grepp om händelserna med tre ekipage i topp. Allra överst i FEI lagtävlansprogram för ponny kom Sofie Andersson som på Puccini 81 belönades med 71,026 procent. Närmast bakom hamnade Amanda Svanberg i dubbel upplaga och med  Top Karetino som tvåa på 69,573.

Kategori C började mästerskapet med 26 deltagare i FEIs inledande program för ponny. Emma Tegelskär från Särö RF fick bästa tänkbara SM-start med seger på 71,75 procent för Moelgarnedd Montana RW 114. Bra start fick också Kristina Elner som blev tvåa på Karlsfälts Adriana och 68,833 procent.

Fullständigt resultat