Ponny
16 september 2012 14:58

Nya ponnymästare i fälttävlan

Jennifer Axelsson, Fanny Lindgren och Isabella Lidbrandt tog hem varsin guldmedalj när SM i ponnyfälttävlan avgjordes i Tågarp på söndagen.

Nya ponnymästare i fälttävlan
Guldtjejerna Fanny Lindgren, Jennifer Axelsson och Isabella Lidbrandt fick gott om priser med sig hem. Mikael Carlsson

I klassen CCNP*, mästerskapsklass för kategori D, var det Stora Wäsbys Isabella Lidbrandt som vann guldmedaljen tillsammans med sin ponny Spirit of Big Meadow. Ekipaget ledde knappt inför den avslutande banhoppningen som blev utslagsgivande. Trots två nedslag kunde 15-åringen rida hem guldet. 
– Det känns helt underbart. Min ponny ställer alltid upp och nu vill jag satsa vidare mot tvåstjärnigt, säger guldmedaljören.

I mästerskapsklassen med stilbedömning för ryttare upp till 18 år på nivån P90 vann Össjöryttaren Fanny Lindgren tillsammans med Popper.
– Min ponny är bara sex år och jag har ridit in och utbildat honom själv så det känns jätteroligt, säger hon.

Ryttare upp till 13 år red en P80 med stilbedömning som sitt mästerskap. Där var Jennifer Axelsson och Munsboro Little Grey bäst. Ekipaget tävlar för Trollhättans Sportryttare.
– Jag är jätteglad. Det var lite lagom svårt, säger hon.

Läs mer

Läs mer i nästa nummer av Ridsport.

Resultat 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden