Ponny
22 november 2014 19:32
Ridsportplus

Philip den stora vinnaren

Mathilda Bohlin (kat B) på Stella Luna, Emma Haag (kat C) på Steel Flight och Klara Mattsson (kat D) på Attyrory Lass – där har ni vinnarna i ponnyernas upplaga av Swedish Riders Trophy. Men det stora priset, en resa för två till tävlingarna på Olympia i London, det vann Philip Svitzer.

Philip den stora vinnaren
Philip Svitzer och B-ponnyn Golden Star gratuleras av sponsorn Timothy Smart.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    Philip rev ett hinder i omhoppningen med sin B-ponny Golden Star, men han red snyggast, enligt domarna Jaco Hellström och Lisen Bratt Fredricson.
    – Philip red banan som en riktig tävlingsryttare. Han har en ponny med stor framåtbjudning och han utnyttjade ponnyns hela register på ett väldigt moget sätt, löd bedömningen.

    11-årige Philip var strålande glad, men lite förvånad.
    – Det här var inte det snyggaste jag ridit. Jag kan bättre, lovade han.

    B-ponnyvinnaren Mathilda Bohlin, 11, fick jobba för sin seger men var snabbare än sina fem konkurrenter i omhoppningen. Också Emma Haag i kategori C måste utnyttja sin och ponnyn Steel Flights kapacitet för att ta hem segerpokalen.
    – Men jag är så glad att överhuvud taget vara här. Jag var ju egentligen inte kvalad men efter två återbud fick jag så sent som i torsdags kväll besked på att jag fick rida finalen. Det var bara att packa och åka, berättade hon.

    Klara Mattsson fick en bekvämare finalresa eftersom hon i kategori D var ensam felfri.
    – Det här var superkul. Att få tävla på ett sådant här ställe och på samma tävling som så många duktiga storhästryttare, det inspirerar enormt, tyckte hon och fick ivrigt medhåll av de andra segrarna.
    – Vi är så glada att få vara här, och det är bra med en speciell stilbedömning som går som en klass i klassen, sa Mathilda, som bara en vecka tidigare vunnit SM med just Stella Luna.

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 101 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden