Ponny
1 augusti 2014 20:28

EM-guld till Frankrike

Franska hopplaget tog hem EM-guldet i hoppning för ponnyer på fredagen efter att
under två omgångar med laghoppning kommit i mål med blott ett enda tidsfel.

EM-guld till Frankrike
Frankrikes Nina Mallevaey har guldvittring på ponny-EM och leder inför söndagens final. Hon har också hjälpt till att bärga hem lagguldet till Frankrike. www.eventingphoto.com

15 felpoäng efter Frankrike placerade sig värdnationen Irland på en silverplats medan lag Tyskland red hem bronsmedaljen.

Inför finalen på söndag leds även den individuella klassen av Frankrike och Nina Mallevaey med Rominet de Bruz som så här långt är enda ekipage helt utan fel.

Tack vare Ninon Castex har Frankrike för närvarande även den individuella silvermedaljen i sin hand då Castex med Quabar des Monceaux går ut i finalen med 2 felpoäng. Tidsdel som kombinationen snappade upp i nationshoppningen i eftermiddags. Regerande mästaren och hemmadottern Susan Fitzpatrick och Rock Dee Jay ligger för närvarande på en bronsplats.

I finalen representeras Sverige av Ottilia Lundgren som med 20 felpoäng på kontot tillsamans med Ocean des As kommer att inleda finalen på söndag. Adam Carey med Some man for One Man rider tröstfinalen imorgon förmiddag.

Hanna Broms

Läs mer om ponny-EM här och här. 

Arrangörens hemsida med resultat här. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden