Ponny
1 augusti 2014 16:47

Seriös terräng i Millstreet

Stor, teknisk och vacker är de omdömen de flesta ryttare, besökare och coacher verkar ha gällande terrängbanan vid ponny-EM i Millstreet. Banan som är helt nybyggd sträcker sig genom slottsparken vid Drishane Castle, Millstreet.

Seriös terräng i Millstreet
Uthoppet från Bucas Fort. www.eventingphoto.com

Designer är Mike Etherington-Smith och banbyggare är Danny Dulohery. Etherington-Smith har tidigare designat banorna vid OS i Sydney 2000 och Peking 2008 och var även ansvarig för designen vid VM i Lexington 2010.

Design- och byggarduon har tillsammans med markägaren Noel C Duggan inte sparat på krutet vare sig vad gäller bansträckningen, de teknisk svårigheterna eller hindrens utseende. Flera av hindren är dessutom byggda
av de cirka femtio träd som föll i stormen i slutet av förra året.

Uppbyggnaden av banan har tagit åtta månader och senast för sju veckor sedan var det där det i dag är långsträckta välordnade och preparerade gräsmattor mest lera och jord.

Att man satsat stenhårt på konstruktionen av denna fantastiska terrängbana syns även i framtidsplanerna för organisationen i Millstreet som bland annat hoppas på att ro hem ett kommande EM för seniorer.

Svenska Michelle Ettwein tycker att banan är bra och tror att den kommer passa hennes rutinerade ponny Midnight af Lergraven väl och känner att hemmatränaren Lars Christensson förberett henne väl för uppgiften. Även team Hammarström är positivt inställda till terrängen.

I de olika fälttävlanslägren verkar det som att ryttarna i Millstreet inte tycker tiden går fort nog tills det är dags att tackla banan som är 3 400 meter lång och rids i ett tempo av 520 m/min med en optimaltid på 6 minuter 33 sekunder. Terrängen startar lördag klockan 14.00 lokal tid.

Hanna Broms

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden