Ponny
4 oktober 2015 18:03

Två dressyrlag är SM-klara

Ņsbo RF vann de två första omgångarna i elitserien i dressyr, men till sist tog de elvafaldiga mästarna Willands RF över rodret. De segrade i sista omgången och är nu klara för lag-SM tillsammans med Ņsbo.

Två dressyrlag är SM-klara
Willands RF är SM-klara, precis som Åsbo RF.

Det var inget snack om att Willands RF ville visa var skåpet ska stå. Efter två silverplatser i sin zon syd i dressyrallsvenskan elit lyfte sig de ständiga SM-vinnarna ett snäpp och tog hem en brakseger. De vann sista omgången med över 18 procent till tvåan Åsbo RF, som har segrat i de två tidigare omgångarna.

I segerlaget red Elin Mattson/Bodo, Amanda Svanberg/Holly’s Cerwin RP 175, My Sandgren/Stenbroåsens Ante och Amanda Barnestam Olsson/Daylight. Alla tjejerna presterade med 70 % procent och vann samtliga kategorier indivduellt.

Södra zonen var den första att bli klar med sin grundserie och därmed är de första SM-lagen spikade. Willands och Åsbo kan nu boka in resan till lag-SM i Nordhalland i månadsskiftet oktober/november.

Resultat
Information om aktuell ställning och resterande omgångar

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden