Ponny
27 november 2015 11:33
Ridsportplus

Holly’s Cerwin till Lindholms

Den framgångsrika och lovande dressyrponnyn Holly’s Cerwin, 8, har köpts av familjen Lindholm där dottern Amanda ska tävla honom. "Amanda är ju bara tolv år, men hon är superduktig" säger uppfödaren Carita Axelsson.

Holly’s Cerwin till Lindholms
Nu lämnar Holly´s Cerwin sin uppfödare och flyttar till Stockholmstrakten.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    Holly’s Cerwin (f -07, e Verona´s Gerswin RP 136-Bernstein 761) var tidigare godkänd hingst med RP 175 efter namnet och har hela tiden ägts av sin uppfödare Carita Axelsson medan han har tävlats av olika ryttare. Nu blir det Amanda Lindholm från Vallentuna RK som ska lotsa Holly’s Cerwin vidare.
    – Amanda är ju bara tolv år, men hon är superduktig. Hon har även en lillasyster, så han kan komma att stanna länge hos familjen. Som uppfödare är det extra kul att han blir kvar i Sverige, säger Carita Axelsson.

    Hennes syster Camilla Axelsson har utbildat och tävlat Cerwin. Han blev bruksprovsvinnare i Bollerup 2010 som dubbeltalang och vann också 5-årschampionatet och 6-årschampionatet. På tävlingsbanan har han ridits av flera olika ryttare, som Zelma Björk och Helena Haid. I Cerwins CV finns trots hans unga ålder en rad höga procent och topplaceringar upp till nationell nivå.
    – Det har varit en dröm att han ska få ha en och samma ryttare både till vardags och tävling. Han har presterat så pass bra med flera olika ryttare och med bara en ryttare tror jag inte att det finns några begränsningar för vilka procent det kan bli, säger Carita.

    Amanda Lindholm har redan varit med på nationell nivå ett par säsonger med Kulltorps Flora och Moravikens Meteor. I somras kom hon sexa med Flora på SM för kategori B och tog samma slutplacering i kategori C med Meteor.

    Cerwin var enligt en tidigare annons på Eurodressage till salu för 120 00 euro, drygt 1 miljon kronor. Vad slutpriset blev får uppfödaren dock inte avslöja enligt avtalet. Ponnyn var till salu redan 2014, men det var först efter att han kastrerades som det blev fler spekulanter.
    – Det tog ett tag att hitta rätt, men det känns väldigt bra med Amanda.  Det var dags nu att låta Cerwin få en egen ryttare och ge honom möjligheten på de högsta nivåerna, säger Carita.

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 99 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden