Ponny
6 juni 2015 21:00

Flyinge knep guldet i lag-SM

Det blev en kamp mellan Flyinge RF och Helsingborgs FRK i finalen av lag-SM för ponny på Strömsholm. Flyinge slog ur underläge och tog hand om guldmedaljerna, precis som för två år sedan.

Flyinge knep guldet i lag-SM
Flyinge RF firade sitt SM-guld efter finalen på Strömsholm. Photographer Roland Thunholm

För två år sedan tog Flyinge RF guld i lag-SM i hoppning för ponny. Nu blev det guld igen, med ett nästan identiskt lag. Philip Svitzer, Cornelia Georgsson och Tom Svitzer red alla i laget då. Nu fick de tillskott av Moa Nordfjäll.

– Det är helt otroligt! De gjorde exakt samma sak för två år sedan, på samma ponnyer, säger lagledaren Lena Svitzer. 

Philip Svitzer gick ut allra först och satte en säker nolla.

– Det är tur att jag gick ut först, annars hade jag knappt klarat av det, säger han.

Cornelia Georgsson, 17 år, vet hur det känns att ta guld på Strömsholm. Men känslorna nu var nästan starkare än för två år sedan.

– Det är nästan roligare den här gången. Förra gången rev jag ett i omhoppningen, nu känns det mer som att jag har bidragit. Det var väldigt skönt när vi förstod att vi vunnit, säger hon.

Tom Svitzer kände inte av någon nervositet när han gick ut som laget sista ryttare och satte en felfri runda på sin C-ponny Snow Flake. 

– Jag är inte nervös för det här, det är mer för fotbollsmatchen i kväll. Jag hejar på Juventus, säger han.

Helsingborgs Fältrittklubb fick nöja sig med ett silver, trots att de hade en rejäl guldvittring. Deras sista ryttare Ellinor Malmgren var felfri fram till slutet av banan där frambommen på en oxer rullade.

– Jag är lite besviken men samtidigt är min ponny bara sju år. Vi hade guldet lite grann och det känns lite bittert. Men silver är också en medalj och det är ju medaljer man vill ha, säger Ellinor Malmgren.

För Helsingborgs lagledare Jenny Arvidsson var det nervöst att stå vid sidan av, men hennes ryttare hade koll på nerverna.

– Det är jättenervöst för oss på marken, men ryttarna är kalla, säger hon.

Helsingborgs ryttare är nöjda med silver, även om det där efterlängtade guldet nästan var deras.

–Det känns lite snöpligt. Vi var så nära. Enda fram till hinder nummer elva var det smak på guld, säger lagledaren Jenny Arvidsson. 

– Men vi är nöjda, ett silver är alltid ett silver, säger hon.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden