Sverige
19 december 2015 09:33

Pengar saknas fortfarande

Den ekonomiska tvisten mellan det arrangerande eventbolaget och Malmö kommun efter sommarens ponny-EM och internationella fälttävlan på Ribersborg är fortfarande olöst.

Pengar saknas fortfarande
Sverige vann lagbrons i fälttävlan på årets ponny-EM. Photographer Roland Thunholm

En drabbad ägare till en mindre entreprenadfirma, en av runt 60 underleverantörer som ännu inte fått betalt för sitt arbete, har skrivit till kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) och undrar om allt verkligen gick rätt till.

Gatukontoret har ifrågasatt fakturan på cirka två miljoner kronor, samtidigt som eventbolaget och kommunen haft olika åsikt om upphandlingen för arrangemangen. För att undvika konkurs ställde eventbolaget in sina betalningar och ansökte i höstas om rekonstruktion, vilket Ystads tingsrätt beviljade den 1 oktober.

Något avslut har det ännu inte blivit varför parterna har begärt förlängning av rekonstruktionen i ytterligare tre månader.
– Men jag hoppas att det ska finnas lösning i slutet av januari, säger Lennart Atteryd på Ackordscentralen till Skånska Dagbladet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden