Sport
6 mars 2015 07:00
Ridsportplus

Malmö laddar för ponny-EM

Förberedelserna för ponny-EM på stranden Ribersborg i Malmö första helgen i augusti är i full gång.

Malmö laddar för ponny-EM
Lars Christensson har varit engagerad i Malmö Horse Show på många sätt. Nu blir det ett tredje EM på Ribersborg. Foto: Annelie Frank

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    Ponny-EM är ett samlat mästerskap i hoppning, dressyr och fälttävlan som går 5-9 augusti. 
    – Det stora utmaningen just nu är att få ihop ett tidsschema som fungerar. Det är inte bara själva tävlingen, utan ryttarna ska få träningstider på banorna och så med, säger Lars Christensson i arramgörsstaben. 

    Han själv är bandesigner för terrängbanan medan välkände banbyggaren Peter Lundström har hand om banhoppningsbanorna. 
    – Det är en unik och vacker tävlingsplats. Och när det gäller hindren kommer vi att ha olika teman med svensk anknytning, säger Lars Christensson. 

    Förhoppningarna om några svenska medaljer är inte jättestora i dagsläget, men satsningar görs för att Sverige ska öka sina chanser. Bland annat har rutinerade hoppryttaren Jens Fredricson engagerats för att dela med sig av sina kunskaper till ponnyryttarna. 

    Malmö stad är i hög grad inblandad i arrangemanget och bidrar med flera miljoner för att tävlingen ska kunna genomföras – precis som tidigare är när det har ridits fälttävlan på Ribersborg. 
    – Malmö stads engagemang är fantastiskt. Det är en stor sponsor av svensk ridsport, inte minst fälttävlan, säger Lars Christensson. 

    Det kommer att lyftas fram andra värden än de rent sportsliga under mästerskapet. Ett medvetet miljötänk är en sådan sak. Det kommer bland annat att gå bussar mellan ryttarnas hotell och tävlingsplatsen var tionde minut under tävlingen. 

    Det har hålits två EM i fälttävlan på Ribersborg tidigare, ett för seniorer och ett kombinerat för juniorer/unga ryttare. 

    Mästerskapets webbplats. 

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 99 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden