Ponny
6 maj 2015 08:18

Svenska Cupen Ponny har startat

Två kvaltävlingar har inlett Svenska Cupen Ponny 2015 i fälttävlan. Finalen går hos Ljuslingsbackens Fälttävlansförening den 4 juli.

– Det här är så roligt att ponnyryttarna har en egen cup i enstjärnig och tvåstjärnig klass, säger Lena Bredberg, initiativtagare och ansvarig för svensk ponnyfälttävlan, på förbindets hemsida.

Lena finns med på tävlingsplatserna och hjälper alla som vill med bangång och goda råd.
– Under fjolårets final som också reds på den kuperade banan hos Ljuslingsbacken gick jag banan tolv gånger, berättar Lena Bredberg som verkligen vill att ponnyryttarna ska få bästa förutsättningar för sitt tävlande.

Cupen är öppen för nordiska ekipage som fullföljt två kvaltävlingar. I premiären i Tågarp blev det dubbelseger för danska Rikke Nyboe Andersen. Bästa svenska var Anna Wettemark på U2 som var fyra. Hos Mantorpsryttarna vann finska Neea Karvinen. Där var Lina Forsberg tvåa med Flowerhills Kalvin.

Regler

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden