Ponny
3 maj 2015 15:47

Flyinge och Vetlanda i topp

Vetlandaortens Ryttarförening och Flyinge RF är helgens vinnare i ponnyernas elitserie i hoppning, zon Ŗst och Syd. Det var sista omgångarna i de båda serierna. Här finns också ett inslag från Sveriges Radio om ponnyallsvenskan.

Flyinge och Vetlanda i topp
Vetlanda fortsätter att vinna i zon Öst. Så har glada var ryttarna efter sin seger på hemmaplan tidigare i år. (Arkivbild)

Det var nio lag som startade omgången i zon Öst som reds i medelsvår B på Karlskrona Lyckå Ridklubbs regionala tävlingar på lördagen. Vetlandaortens Ryttarförening fick med sig Ölands Ryttarförening till omhoppning efter en grundomgång där båda lagen var felfria. I omhoppningen fick Vetlandagänget åtta fel medan ölänningarna slutade på 24 fel. 

Vetlanda vann även premiären av ponnyernas elitserie på hemmaplan för några veckor sedan och går nu vidare till finalen på Strömsholm tillsammans med Västervikortens Ryttarförening. 

På söndagen gjorde nio lag upp i zon Syd på regionala tävlingar hos Fjälkestads Ridklubb. Flyinge RF vann efter att ha varit enda laget med noll fel i protokollet i grundomgången. Helsingborgs Fältrittklubb kom tvåa med åtta fel. 

Sveriges Radio P4 Blekinge har intervjuat en av hemmaryttarna på tävlingen i zon Öst. Lyssna på intervjun nedan. 

Resultat, zon Öst

Resultat, zon Syd

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden