Ponny
29 oktober 2016 13:01

EM-ponnyn Extrem till ny ryttare

Sex EM-starter med två systrar, sex NM och åtta SM och massor med segrar landet runt. Nu byter Extrem ryttare och blir läromästare åt två nya systrar.

EM-ponnyn Extrem till ny ryttare
Extrem kliver in i en ny familjegemenskap med familjen Svensson från vänster, flickorna Molly och Maja, längst till höger Ditte och Clara. Kim C Lundin, Kim@witnet.se

Sedan 2004 har Extrem varit en juvel hos Ditte Egholm Nielsen och hennes två döttrar Amalie och Clara. Nu blir Extrem läromästare hos familjen Svensson i Trollhättan där döttrarna Maja och så småningom Molly väntar på sin nya kompis. 

Extrem kom till familjen som 3,5-åring, direkt från uppfödaren i Danmark. Ditte med flickorna Amalie och Clara har tagit honom hela vägen genom utbildning och upp i klasserna. Första EM-starten med Amalie var 2009 i belgiska Moorsele. Året efter i brittiska Bishop Burton blev de blev 13:e individuellt. Clara gjorde debut i EM-laget tre år senare och gjorde sitt fjärde EM i år på Vilhelmsborg. 

Nu får Maja Svensson chansen till en fin resa med Extrem, hon är 14 på väg mot 15. Ett snäpp bakom finns lillasyster Molly redo att rycka in.

– Det känns såklart men det här blir jättebra, säger Clara Egholm Hebsgaard.
– Maja och Extrem kommer att fortsätta träna med oss för att göra det så lätt som möjligt, förklarar Ditte Egholm Nielsen, som driver ridskolan i Trelleborg förutom tränar- och domaruppdrag.

– Extrem är så snäll att rida, jag är så glad att få chansen, kommenterar Maja Svensson.

Hon och hela familjen fanns såklart på plats och hejade fram sin nya familjemedlem och fick se Clara och Extrem ta sin sista kürseger tillsammans på Elmia Scandinavian Horse Show.

Clara och Extrem på banan, nya familjen följer med.

Extrems fina tävlingsresultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden