Ponny
25 oktober 2016 09:34

Ebba och B Capriole avslutade med seger

Ett av Sveriges mest framgångsrika ponnyekipage går nu skilda vägar. På torsdag flyttar Ebba Nilssons B Capriole till Tyskland och ekipaget avslutade sin tid med en seger i Malmö.

Ebba och B Capriole avslutade med seger
B Capriole och Ebba Nilsson glänste i Falsterbo.

Ponnytiden närmar sig slutet för Ebba Nilsson och nu är hennes ena stjärna såld. B Capriole (val, f 2003, e Cippyn Red Crusader-Karlsfälts Caruso, uppf Kicki Linnell) som har haft en lång och guldkantad karriär i Sverige åker på torsdag.
– Jag har lärt mig otroligt mycket på honom som jag aldrig skulle ha lärt på mig någon annan ponny och det är jag väldigt tacksam över, säger Ebba Nilsson.

Ebba debuterade med B Capriole i november förra året och sedan dess har de hunnit med höjdare som SM-silver, andraplats i Falsterbo-küren och kürfinal i holländska Roosendaal. Just nu är de rankade femma bland de svenska D-ponnyekipagen 2016.
– I början var det lite svårt med Capriole och att hitta alla knappar, men sedan gick det bättre och bättre för att till sist kännas helt fantastiskt.

Ebba och B Capriole var uttagna till Elmia Scandinavian Horse Show i helgen, men istället blev elitserien i Malmö deras sista tävling. De avslutade på topp med att vinna FEI:s inledande program med drygt 72,5 procent.

I övermorgon bär det av mot Tyskland för B Capriole. Där väntar hans nya familj med en ung ryttare som just nu har en lovande 7-åring.
– Capriole ska bli hennes läromästare – ­ han vet ju hur allt ska gå till. Jag vet att han kommer att få det jättejättebra hos sin nya familj, men det kommer att vara tufft ändå och känns såklart tråkigt. Capriole och jag har ju varit tillsammans varje dag och upplevt så mycket tillsammans.

B Capriole var till salu för 85 000 euro, runt 825 000 kronor, och bakom sig lämnar han många framgångsrika år på svensk mark. Han har under karriären tävlats av bland andra Elin Aspnäs, Marina Mattsson och Amanda Svanberg.


SM-guld med Marina Mattsson 2010. Foto: Roland Thunholm

Ebba Nilsson ska rida vidare som junior och har sedan en tid bland annat Emilie Nyreröds förra partner Miata i stallet (läs mer om det här). Dessutom har hon fortfarande kvar EM-ponnyn Roman som ska säljas framöver.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden