Ponny
4 november 2016 22:00

Från silver till guld för Ingemar

Ingemar Hammarström laddade med ett SM-silver i kategori C innan det var dags för kategori D. Där höll han ihop det hela vägen in i mål och var tillsammans med Ocean Des As en säker guldmedaljör. ”Två medaljer kunde jag inte tro på innan jag kom hit” säger 13-åringen.

Från silver till guld för Ingemar
Två felfria omgångar säkrade guldet.

Guldchansen i kategori C blev till silver efter en friskt vågad sväng, men i kategori D kunde inget stoppa Ingemar Hammarström från Mitt Hjärta Hästsportförening. Efter två omgångar var han den enda helt felfria och kunde glatt låta sig kläs med segergehäng medan tre andra gjorde upp om silver och brons.
– Jag tänkte främst på att vara felfri idag och det räckte ju långt, säger Ingemar, 13 som idag tog både sitt livs första och andra indivudella SM-medalj.

Vinnarponnyn Ocean Des As (val, f 2002, imp Frankrike) går under namnet Olle och har tidigare tagit SM-guld med Ottilia Lundgren. Ingemar kommer från en riktig tävlingsfamilj där storasystrarna är flitiga i svängen, bland annat på fälttävlansbanorna ända upp till EM-nivå. Förra året tog Ingemar över tyglarna på Olle från Ottilia och sedan debuten för drygt ett år sedan har de hunnit med att både vinna ett NM-guld och att bidra till lagsilver på EM.
– Det här var vårt första SM tillsammans. Det var Olle jag trodde mest på innan vi kom hit, men jag kunde inte tro att det skulle bli två medaljer.

Medan Ingemar njöt av guldet red tre tjejer som låg på fyra fel om brons och silver. Michelle Cranning Hillgren som i augusti skrev ett stycke historia då hon vann både kategori C och D på utomhus-SM var sist ut och som enda felfria tog hon silvret med Wischin Chin M. Bronset gick till Emelie Sandelius och Crafty Boy på omhoppningens snabbaste tid och fyra fel.


Ingemar flankerades av Michelle och Emelie på pallen. Foto: Fredrik Jonsving

Resultat

Läs mer om ponny-SM i nästa Ridsport som kommer på torsdag.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden