Ponny
4 november 2016 19:59

Vinnarvana Snow Flake och Philip fixade guldet

Medan eftermiddagen blev till kväll korades nya svenska mästare hos Helsingborgs FRK. I kategori C vann den så vinnarvana 19-åriga Snow Flake med Philip Svitzer.

Vinnarvana Snow Flake och Philip fixade guldet
Philip Svitzer och Snow Flake höll nollan ända fram till guldet.

– Jag vill verkligen tacka min häst. Det finns en ens ord för att beskriva hur jag känner för henne, säger svenska inomhusmästaren i kategori C, Philip Svitzer, Flyinge RF.

Han har just ridit hem ett SM-guld med familjens 19-åriga fighter Snow Flake (sto, f 1997, imp Irland), som kraftfullt dundrade fram under ärevarvet och kostade på sig en riktig spurt tillsammans med Philip. De var de enda som höll nollan rakt igenom de två SM-omgångarna samt omhoppning.
– Hon är så pigg och det märks inte på något vis alls att hon är 19, säger Philip som dock är extra noga med ”Flingan” för att hon ska fortsätta vara fräsch.

Själv har han fler SM-medaljer än han kan hålla reda på, men lyckas till sist räkna ut att det är fyra guld i samlingen. Även Snow Flake har en hel hög, varav den senaste utöver guldet togs på utomhus-SM i augusti där det blev silver.

Dagens SM för kategori C slutade med en duell mellan två meriterade grabbar: Ingemar Hammarström på Atlas och Philip Svitzer på Snow Flake. Philip ledde med den enda dubbelnollan och skrittade på banan när sista man ut, Ingemar, hoppade felfritt och säkrade en omhoppning. Killarna highfivade snyggt varandra från hästryggen innan de skrittade ut och laddade om för omhoppningen.
– Vi är bra kompisar och jag är väldigt glad att Ingemar tog silver, säger vinnaren.

Väl i omhoppning satte Philip och Snow Flake upp ett riktigt omhoppningstempo och svängde snudd på lika tight som B-ponnyerna en stund före. En perfekt omhoppningsrunda sånär som på en hörbar bomkänning satte viss press på Ingemar, som givetvis inte gav sig i kampen och levererade rejält. En tight anridning mot ett hinder höll dock inte och efter en volt kunde Ingemar och Atlas galoppera i mål som silvermedaljörer medan Philip stod som vinnare.


Ingemar, Philip och Frida på pallen. Foto: Fredrik Jonsving

Tre ekipage hoppade om bronset i sin omhoppning. Frida Karlsson och Banin Dubh var sist ut och hade både lyxen och pressen på sig att ”bara” behöva vara felfria för att ta medalj eftersom de två föregående hade dragit på sig fyra fel var. Det lyckades ekipaget med och blev därmed bronsmedaljörer.

Ingemar Hammarström vann strax efter guld i kategori D – läs intervjun här.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden