Ponny
5 juni 2016 16:39

SM-guld till JumpClub

JumpClub RSF vann årets lag-SM i hoppning för ponny efter två rundor över Medelsvår B-hinder på Strömsholm. Silver till Vallentuna RK och brons till Stöcke PF efter omhoppning.

SM-guld till JumpClub
Jump Club med Nathalie Persson, Ebba Lindbergson, Fredrica von Celsing, Kajsa Björe och lagledaren Josefine von Celsing vann lag-SM i hoppning för ponnyer. Photographer Roland Thunholm

Med ett B- och tre C-ponnyekipage var guldet säkrat långt innan övriga finallag hoppat klart.
– Detta vågade vi aldrig tro på och vi är jättelyckliga, sa hela laget när SM-guldet var klart.
– Jag blev jättenervös när speakern sa att vi skulle vinna guldet om jag nollade men allt gick vägen och jag har en väldigt duktig ponny, kompletterade ankaret Kajsa Björe med den familjeuppfödda Törnrosa.

– Målet var att komma hit och ta hem en medalj men att det skulle bli guld var ändå mer än vi vågade hoppas på, sa lagledaren Josefin von Celsing.

 Guldlaget bestod av Nathalie Persson med Ard Chuan Delight i kategori B, Ebba Lindbergson med Munsboro Cross, Fredrica von Celsing med Jessame Calco och Kajsa Björe med Törnrosa, alla i kategori C.

Det blev omhoppning om silver och bronsmedaljerna mellan Vallentuna Ridklubb och Stöcke Ponnyförening, som båda hade 8 fel i grundomgångarna. Vallentuna gick segrande ut ur striden och fick ta emot silvermedaljerna.
– Vi hade som mål att ta medalj men sen när det ramlade lite för mycket bommar i omgång ett var vi glada bara över att gå vidare, säger Lena Salin, lagledare för Vallentuna.

Resultat
1 JumpClub RSF 0 (0-0)
2 Vallentuna RK 8 (8-0-8)
3 Stöcke PF 8 (0-8-16)
4 Nyckelryttarna 16 (8-8)
5 Heby RF 20 (8-12)/236,51
6 Karlslunds RS 20 (8-12)/239,48
7 Lillhagens RK 29 (8-21)
8 Bollnäs RS 12
9 Kungsbacka RK 16
10 Västerviksortens RF 46
11 Tvååkers K&RK 48

Fullständigt resultat

Jörgen Ottosson/Julia Navrén

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden